21. tammikuuta 2015

Kuihtuuko kauneusbisnes olemattomiin?


 Kotimaassa kosmetiikan myynti on pudonnut olemattomiin.. Myymälöitä suljetaan ja työpaikkoja on entistä vähemmän. Kivijalkamyymälät ei voi mitenkään pärjätä enää kun suuremmatkin yritykset sulkevat liikkeitään. Mm Sokos Emotion ja Stockmann.
Ja silti kosmetiikkaa käytetään normaaliin tapaan ja kysyntä on todella suuri. Nettikauppojen yleistyminen on saattanut kuluttajat hamuamaan aina vaan sitä halvempaa. Onkohan kukaan tullut ajatelleeksi että jos ostat ulkomaisesta verkkokaupasta, verotulot ja myös työllisyysvaikutukset valuvat ulkomaille. Kotimainen verkkokauppa / myymälä työllistää sen sijaan kotimaista maahantuojaa, varasto-, kuljetus- ja postitustyöntekijää, myyjää ja jättää verorahatkin kotimaahan.
Oon miettiny tätä aihetta nyt tosi paljon kun itsekkin olen lähtenyt kauneudenhoitoalalle! Tietysti tähän asiaan vaikuttaa taantuma, mikä tällähetkellä painaa aika monenkin yrityksen harteille ja myös ihmisten ostoskäyttäytyminen on muuttunut.


 Netistä on helppo tilata vaikka kotiovelle saakka haluamansa tuotteet ja ehkä himppasen halvemmalla. Mutta tämän näkee negatiivisena vaikutuksena oman maan taloudessa. Ulkomaisessa verkkokaupassa houkuttaa paljon tarjonnan monipuolisuus, löytyy kaikkea ja usein myös edullinen hinta on näiden tuotteiden myyntivaltti. Aina ei kuitenkaan tiedä, saako verkkokaupasta sitä mitä halua ja onko tuote aito. Koska nykyään kaikesta tehdään myös tuoteväärennöksiä.
Nettikaupassa asioidessa et siis voi koskaan olla varma tuotteen aitoudesta, koska sitähän ei pysty tarkistamaan mitenkään. Netissä et voi nähdä sitä, koska näet pelkän kuvan ja et välttämättä pysty tunnistamaan edes oikeaa tuotetta. Itse olen tästä syystä alkanut suosimaan kotimaista valmistajaa tai edes jakelijaa. Heidän yhteistyönsä voi tarkistaa ja sitä mukaan on minulle kuluttajalle varmempaa asioida tämmöistä kautta.Onko muita jotka ovat huolestuneita tästä muuttuneesta ostoskäyttäytymisestä ja siitä mitä vaikutuksia sillä on meidän omaan kauneusbisnekseen täällä Suomessa? Sama homma on myös parturikampaajien työssä tai kosmetologejen. Suositeltuja kotihoitotuotteita ei hankitakkaan enää siltä luottokampaajalta tai kosmarilta vaan lähdetään netistä metsästämään sitä halvempaa. Vaikutus on silloin suuri myös pienempien yrityksien kassaan.
Ihmiset lähtevät Viroon halvempien parturi-kampaajapalveluiden ja kosmetologipalvelujen perässä ja unohdetaan se kuinka tärkeää olisi työllistää täällä kotimaassa ja näin myös auttaa pienyrittäjiä. Onko se kuitenkaan sen arvoista että säästät esim 20-30€ siitä sun hieronnasta tai kasvohoidosta? Suosikaa kotimaista. Miksi lähteä merta edemmäs kalaan kun meillä on ihan mahtava tarjonta täällä ja todella ammattimaista väkeä :) 

(Kuvat on otettu googlesta)

2 kommenttia: