21. marraskuuta 2014

Shibari

Meillä oli tosiaan Qumman kanssa eilen ne kuvaukset ja ei voi muuta sanoa kuin että herran kanssa oli oikein mukava kuvailla ja työskennellä. Sain jo eilen pari kuvaa setistä ja tuli kyllä omastakin mielestä hyviä ruutuja.
 Kuvattiin siis tämmöinen shibari-setti. Jos joku ei ole perehtynyt shibariin taidemuotona, niin täältä voit löytää perusteellisen ja hyvän pohjustuksen siitä että mitä ihmettä on shibari. Tällä Japanilaisella sidonnalla on pitkät perinteet ja se on kehittynyt todella paljon historiansa aikana.
 Sitomisessa ei kestä kauaa jos tekijä on kokenut ammattilainen.
 Ja ei, sitominen ei satu eikä siinä ole useimmiten epämukava olla. Roikkuessa voi olla epämukavaa, mutta koskaan ei saa olla niin epämukavaa että sattuu ja ahdistaa. Jos olet herkkä tai sinulla on esimerkiksi paniikkihäiriö, en välttämättä suosittelisi kuitenkaan tätä taiteenmuotoa kokeiltavaksi.
Kaikkeen liikkumisen rajoittamiseen ja nostamiseen liittyy tiettyjä riskejä. Sitomisessa on vaarana verisuonien ja hermojen puristuminen tai lihas- ja nivelrevähdykset, varsinkin ripustamisissa. Siksi on tärkeää että sitoja on oppinut ammattilainen joka ymmärtää ja ehkäisee nämä vaarat. Anatomian tunteminen on siis ehdottoman tärkeää.


Shibarissa käytetään tommoista noin 6mm paksuista hamppyköyttä. Köydet käsitellään moneen kertaan pesulla, huolellisella kuivauksella, polttamisella ja vahaamisella jotta tuntuma ei olisi niin karhea ihoa vasten.
 Itse olen ollut sidontamallina pariin otteeseen mm. Köysitaiteilija Tinttu Henttosella ja hänen oppipojallaan Joona Lehtisellä. Joonan kanssa ollaan tehty enemmänkin hommia ja hänen apunaan olen usein ollutkin.
Shibari ei ole ollut kovin suosittua viellä pari vuotta sitten, Suomessa oli vain pari tekijää ja nyt harrastus on saanut paljon huomiota. Sen mukana myös harrastajia on ruennut löytymään enemmän. Muunmuassa muotipiirejä on ruennut kiinnostamaan paljon Shibari, koska onhan tämä erikoinen ja omalaatuinen juttu. Esimerkiksi Manskun Diesel myymälän tapahtumassa nähtiin sidontaa tälläviikolla.


Shibaria tullaan varmasti näkemään blogissani lisää, koska suunnittella on pari muutakin projektia. Alkuperäisestä ideasta poiketen käytettiin tommosta luonnollisen väristä köyttä ja kävinkin hakemassa tuon bodyn tätä varten. Otettiin myös noiden toisten alusvaatteiden kanssa kuvaa, mutta niitä versioita en ole viellä saanut itselleni. Tulen niitäkin lisäilemään tänne sitten jahka saan kuvat itselleni.
 Alempana viellä vähän vanhoja Shibari kuvia joita olen toteuttanut Joona Lehtisen kanssa! Ollaan Joonan kanssa toteuttamassa yhtä uutta juttua tässä piakkoin, kunhan kaikki on saatu suunniteltua loppuun saakka. Tämä tyyppi on oppinut tietonsa ja taitonsa Tinttu Henttosella, joten köysityö on ykkösluokkaista, osaavaa ja tarkkaa!

 
 

Semmoista sitten tälläkertaa :) Jos joku jäi mietityttämään tai ihmetyttämään niin kysykään vaan rohkeasti! Vastaan mielellään askarruttaviin kysymyksiin! 


*

PS: Jos kaipaat menovinkkiä, niin tänään Fredan Tivolissa on soittamassa kaksi isoa Hardstyle nimeä Club Fury:n tapahtumassa. Itse ajattelin suunnistaa sinne illalla. Hauskaa viikonloppua kaikille. See ya!

2 kommenttia:

  1. Todella hienoja kuvia ja tuo shibari on jo kauemmin kiinnostanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :3 Nyt on tulossa piakkoin 6-8.helmikuuta helsinki shibari festival! Kannattaa ihmeesä käydä tsiigaa ainenkin tapahtumasivu facebookista: https://www.facebook.com/events/818625401529996/

      Poista